Welke levertijd is normaal voor trouwringen?

Het ene bedrijf hanteert 3 weken, het andere bedrijf 7 weken. Hoe kan het dat hier zo veel verschil in zit, en wat is een normale levertijd? De duur van de levertijd ligt aan verschillende factoren, zoals de hoeveelheid goud in de ring en de leverancier. Hieronder wordt dit verder uitgelegd.

Goud

Het verschil zit in de hoeveelheid karaat die in de ring zit. Je hebt verschillende soorten karaat die je kan kiezen voor je trouwring zoals 8, 14 en 18 karaat goud. Hoe meer karaat goud, hoe duurder de ring. Dit komt doordat er meer goud in deze ringen zit verwerkt. Vanaf 14 karaat worden ringen naar de waarborg gebracht. Hier wordt de ring ‘gekeurd’. De waarborg controleert of er daadwerkelijk zoveel goud in zit als zou moeten. Vervolgens krijgt deze ring een certificaat. Deze extra stap zorgt er wel voor, dat de levertijd langer is dan bij een ring die minder dan 14 karaat bevat. Waarom wordt een ring onder de 14 karaat dan niet gekeurd? Dit wordt niet gezien als officieel goud, omdat de hoeveelheid goud die in de ring zit, te weinig is om de ring goud te noemen volgens de Nederlandse wet. Een ring van 14 karaat staat gelijk aan 58,5% goud.

Leverancier

Hoe lang de levertijd is, ligt ook aan de leverancier van het bedrijf waar jullie de ringen kopen. De levertijd ligt ook aan hoeveel ‘schakels’ het bedrijf heeft totdat het product bij de eindgebruiker komt. Bijvoorbeeld: van goudsmid, naar bedrijf, naar volgend bedrijf naar de klant, kost meer tijd dan van goudsmid direct naar de klant. Dus kortom: dit kan per bedrijf anders zijn. Een langere levertijd zegt niets over de kwaliteit van de ringen.

Hebben jullie haast met de trouwringen? Bij sommige bedrijven kan je een spoedlevering aanvragen. Dit is een stukje extra service. Bij een spoedlevering kan in overleg met jullie een afspraak gemaakt worden wanneer de ringen geleverd kunnen worden. Dit is ideaal wanneer jullie aan de late kant zijn met het uitzoeken van de trouwringen.

  • Add Your Comment