Willen jullie trouwringen kopen, maar zijn jullie benieuwd hoe duur een trouwring gemiddeld is? De prijs ligt echt aan de collectie, hoeveel briljanten er in de ring zitten en hoeveel karaat goud er in de ring zit. Ook ligt het aan het materiaal, want een ring van zilver en een ring van goud verschillen ontzettend veel van prijs.

Het materiaal

Zoals eerder genoemd, is een zilveren ring een heel stuk goedkoper dan een gouden ring. De prijs ligt dus echt aan het materiaal dat in de ring verwerkt zit. Aan elk materiaal zitten verschillende voordelen. Bijvoorbeeld zilver: is erg laag in prijs, maar krast snel. Goud daarentegen is prijzig, maar krast (bijna) niet. Het budget speelt mee in de keuze voor jullie perfecte trouwring. Voor elk budget zijn er wel ringen te vinden die het best bij jullie passen.

De collectie

Er zijn veel verschillende soorten merken en collecties als het om trouwringen gaat. De ene collectie is dikker dan de andere collectie. Dit betekend ook automatisch dat er meer goud in verwerkt zit. Een dikkere ring is dus duurder dan een dunnere ring. Hetzelfde geldt voor de breedte. Een brede ring in duurder in prijs dan een hele smalle ring. Ook dit komt weer omdat hier meer goud in zit verwerkt naar verhouding.

Hoeveelheid briljanten en goud

De prijs ligt ook de hoeveelheid briljanten er in de ring zitten. Een briljant heeft meestal een vaste prijs. De prijs loopt dus op wanneer er meer briljanten in de ring verwerkt zitten. Bij www.trouwringenvoordeel.nl kan je er wel voor kiezen om een briljant minder of meer te nemen dan op de foto staat. Dit beïnvloedt de prijs dan ook. Kies je ervoor om een gouden ring te nemen? Dan ligt het prijsverschil aan de hoeveelheid karaat goud er in de ring zit. Een 8 karaat ring is goedkoper dan een ring van 14 karaat goud, omdat er in de ring van 14 karaat meer goud zit verwerkt. Hierdoor kunnen jullie dus zelf bepalen, aan de hand van jullie budget, wat beter bij jullie past. Bij ons zijn er verschillende mogelijkheden, waardoor er met de prijs gespeeld kan worden.