De trouwring is een eeuwige cirkel, een symbool van de eeuwigheid. De trouwring symboliseert daarmee de eeuwigdurende verbondenheid tussen de twee geliefden. In leven en dood en in voor en tegenspoed.

De oude Egyptenaren dachten dat vanuit de ringvinger van de linkerhand een ader liep. Die ader liep rechtstreeks naar het hart. Over deze ader heb ik een blog over geschreven wat ‘links of rechts’ heet. Daar behandel ik de ‘Vena amoris’ ook.
in Nederland zijn de trouwringen vaak goud, zilver, platina of bi-color. Vroeger was de trouwring echt een geschenk van man tot vrouw, maar sinds de 19e eeuw ging ook de man  een trouwring dragen. Vandaag de dag ken ik echt niemand waarvan 1 iemand van het stel de ring draagt, jij wel?

Tegenwoordig worden trouwringen steeds meer aangekleed met edelstenen die een symbolische betekenis hebben, zoals:  de robijn voor het hart, de diamant voor de onverwoestbare liefde, maansteen voor tevredenheid, saffier als reflectie van de hemel en aquamarijn voor een gelukkig huwelijksleven.