Trouwringen kopen, iets wat je (meestal) maar één keer in je leven doet. Jij en je partner kijken hier natuurlijk erg naar uit. Maar het blijft lastig, trouwringen kopen. Hier lees je de beste tips voor het kopen van trouwringen, waar je de rest van je huwelijk gelukkig mee zal zijn.

Het begin…

Wat ten eerste belangrijk is, is om op tijd te beginnen met het kijken naar trouwringen. De ringen moeten nog speciaal voor jullie gemaakt worden. Daar zit een levertijd aan vast. Tip 2: maak een selectie op kleur of stijl. Valt geelgoud al af, of misschien juist witgoud? Kan je niet kiezen, dan kan je ook gaan voor bicolor ringen, dit is een mix van twee verschillende soorten goud, bijvoorbeeld een combinatie van geelgoud en witgoud. Nadat je dit al weet, is de keuze een stuk makkelijker. Vervolgens de stijl: kiezen jullie voor een klassieke ring, of juist voor een moderne ring met veel extra’s? Aan beide stijlen zitten voor- en nadelen, maar het beste is om te kiezen wat je op dit moment het meest aantrekt. Vooral niet denken: ‘Wat als ik de ring over tien jaar niet meer mooi vind?’ Dan zijn er namelijk nog talloze mogelijkheden om aanpassingen te doen.

Hoe kies je de juiste ringmaat?

Handig maar niet noodzakelijk: neem een ring mee die jou perfect past. Als jullie trouwringen gaan kopen, moet de ringmaat natuurlijk gemeten worden. Als jullie ringen meenemen die perfect passen, kunnen deze ringen ook opgemeten worden. Dit kan je zien als een extra bevestiging dat de juiste maat is opgemeten, want je vinger is de ene keer iets dikker dan de andere keer. Dat is weer een zorg minder.

Laat je niet verleiden

Niet te vergeten: kies wat jullie zelf mooi vinden. Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Van iedereen krijg je verschillende ideeën van wat zij mooi vinden. Ook staan er veel voorbeelden op verschillende social media. De inspiratie kan je goed doen, maar laat je hierdoor niet verleiden. Blijf bij jezelf en ga af op jullie eigen smaak! Uiteindelijk ben je hier het meest tevreden mee.

Twijfel je te erg tussen twee verschillende ringen? Dan kan je het best op je eerste keuze af gaan. Dit is de ring waarbij je meteen dacht: deze is mooi. Je ziet het op verschillende vlakken terug. Van een meerkeuzevraag beantwoorden, tot een trouwring kopen. Vaak is de eerste keuze, de beste keuze!