Het kopen van een trouwring, dit lijkt makkelijker dan het voor de meeste mensen is. Vaak komen er nogal wat vragen naar boven bij het zoeken van de ideale trouwring. Een van deze vragen is: hoe breed is een gemiddelde trouwring eigenlijk? Dus: wat is normaal?

Verschillende factoren

Hoe breed een trouwring is, ligt aan bepaalde factoren. Het model en de collectie spelen mee in het bepalen van de breedte van de ring. Bij de ene collectie zijn de ringen breder dan bij de andere collectie. Hoe breder de ring, hoe duurder. Dit komt natuurlijk doordat er meer goud in de ring zit, als de ring breder is. Waarom zou je voor een bredere ring gaan, terwijl een smalle ring goedkoper is? Natuurlijk willen jullie ringen uitzoeken die jullie zelf mooi vinden. Je kan dus zeggen, dat dit een smaakkwestie is. Mensen kiezen de ringen uit op basis van wat ze mooi vinden, de ringen zijn natuurlijk wel voor altijd bedoeld. Is je budget erg laag, maar willen jullie toch een gouden trouwring? Dan is een dunne trouwring een optie, als jullie die mooi vinden. Ook kan betalen in termijnen kan een optie zijn.

Wat is dan gemiddeld?

Meestal zijn trouwringen tussen de 4 en 5,5 millimeter breed. Dit is een gemiddelde en hoeft niet altijd zo te zijn. Let wel op: een hele smalle ring, is vaak ook goedkoper in prijs. Een hele brede ring is meestal duurder. Let daar dus op bij het kopen van trouwringen. Als een gouden ring breed is, maar heel goedkoop, ga dan bij jezelf na of dit kan. Wel kan de prijs per collectie verschillen. Liggen de prijzen erg dicht bij elkaar, maar is de ene ring veel breder dan de andere, dan komt dit waarschijnlijk door de verschillende collecties waar de ringen vandaan komen. Mocht je nog verdere vragen hebben na het lezen van dit artikel, kan je ons mailen: info@trouwringenblog.nl

Advies: kijk niet teveel naar de gemiddelde maten. Kies wat jullie zelf mooi vinden. Twijfel niet aan jullie eigen mening, als een ring breder of smaller is dan de gemiddelde ring!