Moet de trouwring links of moet die nou rechts? Ik zie je al nadenken. Heb je ein-de-lijk de juiste trouwring gekocht raak je weer in de war waar de ring nou moet. In dit stukje ga ik je vertellen of die nou links of rechts moet.

‘Vena amoris’

De ader van de liefde, of te wel vena amoris. Ik vind persoonlijk het Latijnse woord mooier dan die van ons, maar dat terzijde. Wat betekent het? Vroeger dachten de Egyptenaren, later de Romeinen, dat de ader in je linker ringvinger direct in contact staat met je hart. Eigenlijk is het wel logisch, aangezien je linkerhand iets dichter bij je hart zit dan je rechterhand. Hierdoor deden zij de ring om de linkerhand, wat ik best romantisch vind.

Geloof

Algemeen dragen in Nederland de protestantse echtelieden hun trouwringen rechts en de katholieken dan weer links. In andere landen is het natuurlijk weer anders. De Katholieken in Oostenrijk draagt de ring weer rechts. In Spanje dragen ze eigenlijk allemaal de trouwring rechts, behalve de Catalanen dan. Groepen die juist de trouwring links dragen is een grote groep van het Jodendom.

Praktisch

Doe je nou bijvoorbeeld veel werk met je linkerhand draag de ring dan aan de rechterhand. Dit omdat je dan de ring zo min mogelijk beschadigd. Zo gaat de ring minder snel kapot en wordt die minder vies.

Natuurlijk zijn er veel theorieën hoe je jouw trouwring moet dragen, maar het is uiteindelijk wel jouw  trouwring, dus jij bepaalt het lekker zelf aan welke hand je hem wilt dragen als het voor jouw maar een goed gevoel geeft. Laat lekker in de reacties weten om welke hand jij je trouwring draagt of gaat dragen en waarom je daarvoor hebt gekozen.